Uitslagen 2023

Museumpark Orientalis nieuwe start- en finishlocatie

De inschrijving voor de tweede editie van de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike op zaterdag 23 en zondag 24 september is vandaag geopend. Dit jaar zijn de start en finish van zowel de trail als de hike in Museumpark Orientalis. Vanwege de verplaatsing van het evenemententerrein zijn ook de routes vernieuwd. Ook nieuw is dat het NK korte trail (28 kilometer) en het NK lange trail (56 kilometer) bij de Zevenheuvelentrail plaatsvinden.

Samenwerking Museumpark Orientalis

De start- en finish liggen op 23 en 24 september in Museumpark Orientalis, net als een deel van het parcours. Deze paden zijn normaal niet toegankelijk voor hardlopers. Een mooie gelegenheid om de lopers meer van het unieke terrein van Orientalis te laten zien. Ook de KION Kinderloop op zondag 24 september vindt plaats op het terrein van Orientalis.

Directeur Sietse Jager was in 2022 enthousiast over de doorkomst van de eerste editie van de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike door het park. De verplaatsing van start en finish is voor hem een mooi vervolg van de samenwerking met de Stichting Zevenheuvelenloop: “Verruim je wereld en ontdek de pelgrim in jezelf, dat is de kern van ons museumpark. Zelf ervaar ik trainen voor en het rennen van de marathon elke keer als een mooie reis, met natuurlijk ook obstakels en uitdagingen. Grenzen verleggen is wat de hardloper en de pelgrim met elkaar verbindt. Dit is precies de overeenkomst tussen de Zevenheuvelenloop en Museumpark Orientalis. Samen gaan we voor een duurzame toekomst.”

Nieuwe routes

De routes van alle afstanden zijn gewijzigd ten opzichte van de eerste editie. Alle afstanden bevatten door de verplaatsing van de start en finish nog meer onverharde meters, waaronder twee kilometer op het terrein van Museumpark Orientalis. Net als bij de eerste editie zijn de routes uitgezet door oud Nederlands kampioen ultratrail Thomas Dunkerbeck. Deelnemers aan de Zevenheuvelentrail hebben de keuze uit afstanden van 7, 14, 21, 28, 42 en 56 kilometer. Hikers kunnen kiezen uit 7, 14, 21 en 28 kilometer. De verschillende parcoursen gaan onder andere door de bossen van de But, het Landgoed van Jurgens, de Duivelsberg en de Elyzeese Velden.

NK trailrunning

De Atletiekunie heeft het eerste NK trailrunning sinds 2017 toegewezen aan de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop. Met het binnenhalen van het NK is de verwachting dat de beste Nederlandse trailrunners aan de start komen. Het NK korte trail wordt betwist over de afstand van 28 kilometer. Ultra-trailrunners kunnen strijden om de titel NK lange trail op de 56 kilometer. Deelnemers aan deze langste afstand krijgen meer dan 1.200 hoogtemeters voorgeschoteld. Ook de andere afstanden vormen door het grote aantal hoogtemeters een uitdaging.

Inschrijven

De inschrijving voor de Zevenheuvelentrail, het NK korte en lange trail, de Zevenheuvelenhike en de KION Kinderloop is geopend via www.zevenheuvelentrail.nl. Op de afstanden tot en met 21 kilometer kunnen 1000 deelnemers per afstand meedoen, op de langere afstanden is plaats voor 500 lopers per race.