Uitslagen 2023

Zevenheuvelen Wintertrail nieuw evenement 
Stichting Zevenheuvelenloop

Op zaterdag 16 december 2023 vindt de eerste Zevenheuvelen Wintertrail van Stichting Zevenheuvelenloop plaats. Een trailrun in de winterse sferen van het jaarlijkse 'Feest van Licht' in Museumpark Orientalis

Deelnemers kunnen kiezen uit 6, 10, 16, 21 km of zelfs een 24-uurs trailrun voor de echte die-hards. Na het lopen kunnen zowel deelnemers als toeschouwers genieten van een schouwspel van licht in het museumpark. 

De 6, 10, 16 en 21 kilometer starten in de middag op zaterdag 16 december. De 24-uurs race begint vrijdag 15 december vroeg in de avond.

STARTTIJDEN

15 december: 
- 24 uurs race: 16:26 uur

16 december:
- Halve Marathon: 12:00 uur
- 16 km: 13:15 uur
- 10 km: 14:30 uur
- 6 km: 15:15 uur

INSCHRIJVEN

De inschrijving is inmiddels gesloten. Er is plek voor in totaal 1000 lopers (maximaal 250 per afstand). Met de 24 uurs race, een recreatieve run én een actie voor 3FM Serious Request staat er heel wat moois op het programma.

Prijzen:

- 6km (t/m 18 jaar): €10,-
- 6km (19 jaar e.o.): €13,95
- 10km: €18,95
- 16km: €21,95
- Halve marathon: €24,95
- 24 uurs run: €99,00

Inbegrepen bij deze prijs is:

  • Trailrun in bijzondere, winterse sferen.
  • Startbewijs met tijdregistratie;
  • Officiële uitslag;
  • Goede bewegwijzering op het parcours;
  • Bewaakte garderobe;
  • Verzorgingsposten met water, sportdrank, winegums, food;
  • Toegang tot Feest van Licht in Museumpark Orientalis.

PARCOURS

Er zijn drie verschillende lussen door de bossen op en rondom Museumpark Orientalis. Deelnemers kunnen kiezen uit een 6, 10, 16 en 21 km. Alle routes gaan over smalle paadjes, steile beklimmingen, uitdagende afdalingen en de dorpjes van Museumpark Orientalis. Deelnemers aan de 24 uurs-race lopen 24 uur lang de ronde over het park, met als doel een zo lang mogelijke afstand af te leggen.

BEKER

Als deelnemer vragen we je zelf een beker mee te nemen. Heb je deze niet? Dan kun je bij je inschrijving een lichte, opvouwbare Zevenheuvelentrail beker aanschaffen €4,95. Iedere ronde kom je langs de verzorgingspost en kun je de beker vullen met drank.

Praktische informatie

Tot wanneer kan ik mijn inschrijving voor de Zevenheuvelen Wintertrail annuleren?

Je kunt je inschrijving voor de Zevenheuvelen Wintertrail tot 1 november annuleren. Je krijgt dan je volledige inschrijfgeld terug exclusief €2,- administratiekosten.

Zijn de routes uitgepijld/bewegwijzerd?

Ja, alle routes zijn volledig bewegwijzerd met pijlen.

Wat als het evenement moet worden afgelast?

Ten eerste: daar gaan we natuurlijk niet van uit. Als het evenement onverhoopt toch wordt afgelast, bekijken wij welke kosten er gemaakt zijn en krijg je van ons een deel van het inschrijfgeld terug. Wij zullen maximaal 50% van het inschrijfgeld in rekening brengen voor gemaakte kosten.

Is er een garderobe?

In Museumpark Orientalis is een garderobe ingericht. Je kunt daar een kleine tas afgeven. Je krijgt daarvoor een afhaalbewijsje mee, waarmee je na afloop je tas weer kunt ophalen.

Tot wanneer kan ik inschrijven voor de Zevenheuvelen Wintertrail?

De inschrijving voor de Zevenheuvelen Wintertrail is geopend tot en met donderdag 30 november, of totdat het maximum aantal deelnemers van 1.000 (250 per afstand) bereikt is.

Waarom moet ik zelf een beker meenemen?

We willen ons evenement zo duurzaam mogelijk organiseren. We gebruiken daarom geen wegwerp-plastic bij de verzorgingsposten en aan de finish. Je kunt bij je inschrijving de speciale herbruikbare en opvouwbare Zevenheuvelentrail-beker bestellen. Deze kun je onderweg en aan de finish vullen. Lees hier meer informatie over de beker.

Is er een wachtlijst voor de Zevenheuvelen Wintertrail

Nee, er wordt geen wachtlijst bijgehouden voor de Zevenheuvelen Wintertrail.

Hoe kom ik bij de start?

Op deze pagina vind je meer informatie over de bereikbaarheid.

Parcours Wintertrail

Parcours

De Zevenheuvelen Wintertrail kent twee verschillende lussen door bosgebied Westermeerwijk en één lus over Museumpark Orientalis. Je beklimt steile hellingen, overwint lastige afdalingen, loopt over smalle paadjes. In Museumpark Orientalis loop je dwars door de verschillende dorpjes en langs de mooiste lichtprojecten. Er zijn races over 6 kilometer, 10 kilometer, 16 kilometer, een halve marathon én een 24-uurs race. Allemaal routes die je een mooie, pittige uitdaging bieden.

FEEST VAN LICHT

Gelijktijdig met de Wintertrail wordt het jaarlijkse 'Feest van Licht' in Museumpark Orientalis geopend, waar ook deelnemers en bezoekers van de Wintertrail welkom zijn.

Het feest van Licht staat voor samen wandelen & elkaar ontmoeten in bijzondere sferen. Overdag theater en muziek, ‘s avonds het prachtig verlichte erfgoed, met afgelopen jaar bijvoorbeeld het metershoge Engelenspiel of het licht labyrint. In korte tijd wist Museumpark Orientalis meer dan 10.000 bezoekers te trekken. Met de nauwe samenwerking tussen het museumpark en Stichting Zevenheuvelenloop mikt de organisatie dit jaar op minstens zoveel bezoekers.

3FM SERIOUS REQUEST

De Zevenheuvelen Wintertrail zet zich in voor 3FM Serious Request, dat dit jaar in actie komt voor Stichting ALS Nederland. In de week voor kerst van 17 t/m 24 december betreden de 3FM-dj's het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ALS-patiënten.

Voor de Zevenheuvelen Wintertrail kunnen deelnemers een eigen actiepagina aanmaken via deze pagina. Wanneer je in de tekst of titel noemt dat je in actie komt bij de Zevenheuvelen Wintertrail wordt jouw actie binnen één werkdag handmatig toegevoegd aan deze groepspagina.

Maak hier je eigen actie aan voor 3FM Serious Request