Uitslagen 2023

Steun Museumpark Orientalis

Dit jaar liggen de start- en finish in Museumpark Orientalis, net als een deel van het parcours. Deze paden zijn normaal niet toegankelijk voor hardlopers. Een mooie gelegenheid om de lopers meer van het oudste openluchtmuseum van Nederland te laten zien!

Bij Museumpark Orientalis komen beleving, erfgoed en natuur al meer dan 100 jaar samen. Van het Arabische dorp tot de Romeinse straat en de Bedoeïenenwoestijn; als bezoeker verruim je je wereld en ontdek je de pelgrim in jezelf. In een dag wandel je hier de wereld rond. Letterlijk: alle monumenten liggen in een 30 hectare groot bosgebied dus je maakt ondertussen een lekkere wandeling.

Ongeveer zeventig leerlingen van Merletcollege in Cuijk hebben zich gebogen over de vraag: hoe kunnen we Museumpark Orientalis aantrekkelijker maken voor kinderen en jongeren? Het beoogde einddoel was een interactief speeltoestel dat een waardevolle toevoeging zou kunnen zijn aan het museumpark. 

De resultaten kwamen in november 2023: in totaal twintig prototypes voor interactieve speeltoestellen. Graag zouden we één of meerdere van deze ideeën daadwerkelijk tot leven late komen met jouw bijdrage! Bij je inschrijving kun je een donatie doen. Zo maak je een nieuw interactief speeltoestel mogelijk voor de jongste bezoekers van het park.

Wist je dat – je ook Vriend van het museum kunt worden? Met een paar euro per maand zorg je ervoor dat Orientalis kan blijven bestaan én wordt je uitgenodigd voor speciale Vriendenactiviteiten. Kijk op www.museumparkorientalis.nl en meld je nu aan als Vriend.