Uitslagen 2022

Steun Museumpark Orientalis

Dit jaar lopen alle afstanden van de Zevenheuvelentrail en de Zevenheuvelenhike door Museumpark Orientalis; het alleroudste openluchtmuseum van Nederland.

Bij Museumpark Orientalis komen beleving, erfgoed en natuur al meer dan 100 jaar samen. Van het Arabische dorp tot de Romeinse straat en de Bedoeïenenwoestijn; als bezoeker wandel je hier in een dag de wereld rond. Letterlijk: alle monumenten liggen in een 30 hectare groot bosgebied dus je maakt ondertussen een lekkere wandeling.

Dat erfgoed belangrijk is, zullen veel mensen erkennen. Bij Museumpark Orientalis vinden ze natuur nét zo belangrijk. Daarom leggen ze een aantal natuurbeleefpaden aan tussen de verschillende dorpen. Zo lopen bezoekers onderweg niet ‘gewoon’ door het bos, maar kunnen ze de natuur echt ervaren. Wat ruik je, zie je, voel je, proef je onderweg? Met de aanleg van de nieuwe paden stimuleert Orientalis naar buiten gaan en bewegen, voor jong en oud.

Dit kunnen ze alleen niet zonder hulp: Orientalis krijgt nauwelijks subsidie en moet daarom de eigen broek ophouden door middel van kaartverkoop en donaties.

Jij vindt natuurbeleving toch ook belangrijk? Help een handje mee! Bij je inschrijving kun je een donatie doen of je inschrijfgeld naar boven afronden. Zo maak je de aanleg van het Zintuigenpad mogelijk: een pad waarbij voor elk van je zintuigen iets te ervaren valt. Zelfs voor je blote voeten!

Wist je dat – je ook Vriend van het museum kunt worden? Met een paar euro per maand zorg je ervoor dat Orientalis kan blijven bestaan én wordt je uitgenodigd voor speciale Vriendenactiviteiten. Kijk op www.museumparkorientalis.nl en meld je nu aan als Vriend.