Uitslagen 2023
Routes Zevenheuvelentrail

21 september 2024

Routes Zevenheuvelentrail

Alle routes lopen dwars door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen. Onderweg beklim je de steile hellingen van de Nijmeegse heuvelrug, overwin je lastige afdalingen en geniet je van de prachtige natuur die het Zevenheuvelen-gebied rijk is. De trails gaan over smalle, onverharde paadjes. Grote kans dat je op plekken komt waar je nog niet eerder hebt hardgelopen! Je hebt de keuze uit routes van 7 km, 14 km, 21 km, 28 km, 42km én 60 km. Stuk voor stuk bijzondere routes met genoeg heuvels, bossen en uitdaging. Bekijk hier de beelden terug van de eerste editie van de Zevenheuvelentrail.

Bekijk de video
7 kilometer

21 september 2024

7 kilometer

Na de korte afdaling meteen na de start, krijg je een pittige klim voor de voeten. In de bossen rondom de Leemkuil volgen de korte klimmetjes elkaar snel op. Aan het eind ga je dwars door Museumpark Oriëntalis. Behalve twee keer het oversteken van een verharde weg, is de gehele route onverhard. De route bevat 228 hoogtemeters.

Bekijk het parcours
14 kilometer

21 september 2024

14 kilometer

Voordat je bij de scherprechter in het parcours komt, heb je al flink wat hoogtemeters overwonnen. Je overwint bijna 60 hoogtemeters in de lange beklimming van de Nijmeegse Stuwwal. Eenmaal boven wachten nog enkele pittige klimmetjes rondom de Leemkuil voordat je finisht in Museumpark Orientalis. De route bevat 388 hoogtemeters.

Bekijk het parcours
21 kilometer

21 september 2024

21 kilometer

De uitgestrekte bossen van De But, de sprookjesachtige Elyseese Velden en de lange beklimmingen op de Nijmeegse stuwwal, je vindt het allemaal op de 21 kilometer route. Je overwint maar liefst 574 hoogtemeters bij deze trail.

Bekijk het parcours
28 kilometer

21 september 2024

28 kilometer

Bij de 28 kilometer loop je door de bossen van De But en het uitdagende Landgoed van Jurgens. Je gaat meermaals de Nijmeegse stuwwal op en af en verzamelt zo maar liefst 650 hoogtemeters. Je ontwijkt boomwortels, daalt het beruchte Keteldal af en komt gesloopt, maar trots, aan de finish.

Bekijk het parcours
42 kilometer

21 september 2024

42 kilometer

Durf jij het aan? 42 kilometer, bijna 900 hoogtemeters en de meest uitdagende beklimmingen in de omgeving van Nijmegen. De marathonafstand is voor echte trail-bikkels! Zware beklimmingen op het Landgoed van Jurgens, de bekende Duivelsberg, een afdaling door het Keteldal, de prachtige vergezichten op de Elyseese Velden en natuurlijk de Leemkuilbossen, je komt ze allemaal tegen. In totaal overwin je bijna 887 hoogtemeters.

Bekijk het parcours
60 kilometer

21 september 2024

60 kilometer

60 kilometer, meer dan 1.200 hoogtemeters en bijna geheel onverhard; de langste afstand van de Zevenheuvelentrail daagt je uit om je grenzen te verleggen. De route begint met een aanlooplus en vervolgens volg je het parcours van de 14 kilometer, waarbij je de lange beklimming van de Nijmeegse stuwwal voor je voeten krijgt. Na de ronde van 14 kilometer, volgt het parcours van de marathon-afstand. Je ziet alle hoeken van de Nijmeegse en Groesbeekse bossen: het Landgoed van Jurgens, de bekende Duivelsberg, een afdaling door het Keteldal, de prachtige vergezichten op de Elyseese Velden en natuurlijk de Leemkuilbossen.

Parcours van de 60 kilometer volgt