Uitslagen 2023

7H Masterclass 2022

Wil jij goed leren trailrunnen, leren hoe je sterker wordt en leren hoe je je ademhaling optimaal kunt inzetten? Dan is de 7H Masterclass speciaal gericht op trailrunning iets voor jou. Op zondag 3 juli leer je van toplopers als Thomas Dunkerbeck en Marije te Raa alles over trailrunning en de optimale voorbereiding op de Zevenheuvelentrail.

De 7H Masterclass is een inspirerende dag die Stichting Zevenheuvelenloop organiseert samen met 4KEER4. Met elkaar prestaties verbeteren, ervaringen uitwisselen en kennis opdoen!

WORKSHOPS MET TOPPERS

Tijdens de 7H Masterclass in Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal word je met drie workshops voorbereid op de Zevenheuvelentrail. Onder andere top trailrunner Thomas Dunkerbeck, Nederlands kampioen ultratrail en deelnemer aan de Barkley Marathons, verzorgt een workshop op weg naar nóg betere trailrun-skills.

HET PROGRAMMA

De dag duurt van 09.45 tot 17.00 uur met drie workshoprondes en een lunch en kost € 89,-.
Hiervoor krijg je:
• Training trailrunning met technieken voor klimmen, dalen en springen;
• Workshop De kracht van ademhalen;
• Workshop Krachtig bergop lopen;
• Koffie/thee;
• Lekkere lunch.

De 7H Masterclass vindt plaats in en rond Landgoed Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal.

Klik hier om je in te schrijven voor de 7H Masterclass.

TRAILRUNNING SKILLS VERBETEREN
door Thomas Dunkerbeck

Thomas neemt de deelnemers mee voor een trailrun training met veel aandacht voor specifieke trailrunning skills. Hij geeft tips en tricks die je helpen bij het overwinnen van de vele hoogtemeters en de technische passages tijdens een trail. Zo leer je hoe je het beste kunt afdalen in lastig terrein en hoe je zo soepel mogelijk omhoog loopt.

De routes van de Zevenheuvelentrail zijn uitgezet door Thomas. Hij kent alle paadjes op de Nijmeegse heuvelrug. Hier bereidde hij zich ook voor op de Barkley Marathons, de meest bizarre trailrun ter wereld. Thomas is Nederlands kampioen ultratrail, liefhebber van lange tochten door de bergen en fysiotherapeut.

 


DE KRACHT VAN ADEMHALEN

door Lars van der Wielen & Marije te Raa

Als hardloper heb je ieder moment van de dag een mogelijkheid om je loopprestatie te verbeteren door middel van je ademhaling. Maar ook voor je algehele gezondheid en herstel kan ademhaling grote impact hebben. In deze workshop leer je hoe dat werkt en hoe jij door middel van ademhaling je loopprestaties, herstel en gezondheid kunt verbeteren.

Lars en Marije hebben veel ervaring met het geven van trainingen om je ademhaling in te zetten bij het hardlopen en in het dagelijks leven. Marije is bovendien zesvoudig Nederlands kampioene 1500 meter hardlopen. Samen komen ze met verrassende oefeningen tijdens de workshop, waarbij je praktische tips mee naar huis neemt. 


KRACHTING BERGOP LOPEN
door Emiel Pieterse

Krachttraining voor traillopers; simpel, toepasbaar en noodzakelijk. Voor blessurevrij en plezierig hardlopen is (specifieke) krachttraining een waardevolle aanvulling op het trainingsschema. In deze actieve workshop leer je wat kracht(-training) doet, waarom het belangrijk is, en hoe je dit op praktische wijze kan inpassen in een toch al druk bestaan. 

Een deel theorie, én direct buiten in praktijk brengen en ervaren!

Emiel is Nederlands kampioen hele triathlon en Nederlands kampioen duathlon en een groot liefhebber van sport, bewegingsagogiek, (sport)voeding en herstel.