14 & 15 mei 2022

Eigen vervoerstoeslag

Ruim 20 jaar geleden heeft de Stichting Zevenheuvelenloop het NS combi-kaartje geïntroduceerd: lopers konden en kunnen nog steeds bij voor-inschrijving ook een voordelig treinkaartje kopen. Een retourtje Nijmegen vanuit elke plaats in Nederland kost € 18,00. 

Eigen vervoertoeslag: goed voor het milieu, goed voor de bereikbaarheid

Meer dan de helft van de lopers van buiten de regio komt dan ook met de trein.

Om het reizen met het openbaar vervoer te stimuleren, is het voor lopers uit de regio Nijmegen/Arnhem mogelijk om gratis met de bus naar Nijmegen te reizen. Voor lopers die van verder weg komen is er het gunstig geprijsde treinkaartje. Als lopers besluiten niet met het openbaar vervoer te willen reizen, betalen ze een eigen vervoerstoeslag van €5,-. Voor lopers uit de regio Nijmegen* en houders NS- of OV-jaarkaart, geldt deze eigen vervoertoeslag niet.

Reizen per trein in plaats van met de auto is belangrijk omdat wij op een zo duurzaam mogelijke manier ons evenement willen organiseren. Maar niet alleen uit het oogpunt van duurzaamheid is reizen met openbaar vervoer aan te raden. De bereikbaarheid van de stad is veel beter dan wanneer vele auto’s op één dag de stad in proberen te rijden. Het betreft dus ook gemak voor de lopers.

Samenwerking met de NS

Met de NS is er al een jarenlange samenwerking: op de dag van de NN Zevenheuvelenloop zet NS extra en extra lange treinen in (op basis van de herkomst van de lopers) zodat de reis naar Nijmegen zo soepel mogelijk verloopt.

Uitzonderingen

Uitzonderingen zijn mensen die gebruik kunnen maken van een zogenaamde vrije reis in hun treinabonnement of mensen die net buiten de regio wonen, beschikken over een NS kortingskaart en derhalve goedkoper kunnen reizen dan voor € 18,00. Behoor je tot de uitzonderingen? Mail dan naar info@marikenloop.nl.

Lopers uit de regio Nijmegen

Het gaat hierbij om adressen met de volgende postcodes:
 

• 4040- 4043
• 5340- 5476
• 5820- 5856
• 6500- 6621
• 6626- 6691
• 6700-6733
• 6800- 6957
• 6986- 6994

Opbrengst eigen vervoerstoeslag – duurzame projecten

De opbrengst van de eigen vervoerstoeslag komt niet ten goede aan de Stichting Zevenheuvelenloop, maar wordt al jaren aan diverse duurzame projecten besteed. Van 2015 tot 2017 én in 2019 was dat Natuurmonumenten. Zij besteedden het geld aan het aanleggen en onderhouden van duurzame hardlooproutes, o.a. in Heumensoord bij Nijmegen, Veluwezoom en in Hilversum. Daarbij worden lokale hardloopgroepen betrokken bij de ontwikkeling van de route. Daarnaast komt de donatie ten goede aan de natuurkwaliteit in het gebied. In 2018 ging de EV opbrengst naar natuurhistorisch museum de Bastei. De bestemming van de eigen vervoerstoeslag van 2020 wordt binnenkort bekendgemaakt.